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Registros recuperados : 21 | |
4. | | SOLINO, A. J. da S.; ARAÚJO NETO, S. E. de; SILVA, A. N. da; RIBEIRO, A. M. A. de S. Severidade da antracnose e qualidade dos frutos de maracujá-amarelo tratados com produtos naturais em pós-colheita. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, SP, v. 34, n. 1, p. 57-66, Mar. 2012. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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6. | | RIBEIRO, A. M. A. de S.; RUFATO, A. de R.; CASTRO, B. B. de; RUFATO, L.; TEMPASS, C. R. Efeito do raleio químico na produtividade da macieira cv. Fuji. In: ENCONTRO NACIONAL DE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 15., 2017, Fraiburgo, SC. Anais... (Vol. II). Semeando conhecimento, colhendo qualidade. Vol. II - Resumos. Fraiburgo, SC: Epagri, 25,26 e 27 jul. 2017. p. 187. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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8. | | RIBEIRO, A. M. A. de S.; RUFATO, A. de R.; RUFATO, L.; KLESENER, D. F.; AMARAL, L. O. do; MARCHIORETTO, L. de R. Abscisão foliar em macieira "fuji more" com a utilização de desfolhantes químicos. In: SIMPÓSIO DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO: CIÊNCIA, TECNOLOGIA E INOVAÇÃO, 1., 2018, Lages. Anais... Lages, SC: CAV/UDESC, 11 a 13 abr. 2018. v. 1. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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9. | | RIBEIRO, A. M. A. de S.; RUFATO, A. de R.; RUFATO, L; KLESENER, D. F.; AMARAL, L. O.; MARCHIORETTO, L. R. Efeito da desfolha química na qualidade dos frutos da macieira "fuji more". In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018. Resumos... São Joaquim, SC: SENAFRUT, 12 a 14 de junho, 2018. p. 102. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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10. | | ALMEIDA, U. O. de; ANDRADE NETO, R. de C.; LUNZ, A. M. P.; CADES, M.; FREDENBERG, N. T. N.; RIBEIRO, A. M. A. de S. Crescimento inicial de mudas de Euterpe precatoria em função da adubação nitrogenada. In: REUNIÃO DE CIÊNCIA DO SOLO DA AMAZÔNIA OCIDENTAL, 2., 2014, Porto Velho. Anais... Porto Velho: SBCS, 2014. p. 187-191. Organizado por: Henrique Nery Cipriani; Alaerto Luiz Marcolan; Fernando Machado Pfeifer: Alexandre Martins Abdão dos Passos; Marcelo Curitiba Espíndula; Angelo Mansur Mendes. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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11. | | SILVA, E. M. N. C. de P.; FERREIRA, R. L. F.; RIBEIRO, A. M. A. de S.; ARAÚJO NETO, S. E. de; KUSDRA, J. F. Desempenho agronômico de alface orgânica influenciado pelo sombreamento, época de plantio e preparo do solo no Acre. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 50, n. 6, p. 468-474, jun. 2015. Título em inglês: Agronomic performance of organic lettuce crop influenced by shading, planting times, and tillage, in the state of Acre, Brazil. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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12. | | ANDRADE NETO, R. de C.; RIBEIRO, A. M. A. de S.; FREITAS, C. I. A. de; LESSA, L. S.; ALECIO, M. R.; FREITAS, J. R. de. Desenvolvimento da laranjeira "Pêra" em função de portaenxertos nas condições de Capixaba, Acre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. p. 3240-3244. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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13. | | MARCHIORETTO, L. de R.; RUFATO, A. de R.; AMARAL, L. O. do; RIBEIRO, A. M. A. de S.; KLESENER, D. F. Características de cultivares e seleções de amoreira-preta no município de Vacaria/RS. In: SIMPÓSIO DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO: CIÊNCIA, TECNOLOGIA E INOVAÇÃO, 1., 2018, Lages. Anais... Lages, SC: CAV/UDESC, 11 a 13 abr. 2018. v. 1. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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14. | | OLIVEIRA, M. S. de; RIBEIRO, A. M. A. de S.; BARBOSA, A. A. G.; ANDRADE NETO, R. de C.; LESSA, L. S. Avaliação de porta-enxertos em combinação com copas cítricas comerciais no Estado do Acre. In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA PIBIC/PIBITI EMBRAPA ACRE, 1., 2013, Rio Branco, AC. Anais... Rio Branco, AC: Embrapa Acre, 2013. 4 p. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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15. | | RIBEIRO, A. M. A. de S.; ANDRADE NETO, R. de C.; OLIVEIRA, M. S. de; FREITAS, C. I. A. de; FREITAS, J. R.; LESSA, L. S. Avaliação de porta-enxertos em combinação com copas comerciais de laranjeiras em Rio Branco, Acre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. p. 2794-2797. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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16. | | AMARAL, L. O. de; RUFATO, A. de R.; MARCHIORETTO, L. de R.; KLESENER, D. F.; RIBEIRO, A. M. A. de S. Produção de variedades de mirtilo do grupo Rabitteye em pomar consolidado. In: SIMPÓSIO DE INTEGRAÇÃO DA PÓS-GRADUAÇÃO: CIÊNCIA, TECNOLOGIA E INOVAÇÃO, 1., 2018, Lages. Anais... Lages, SC: CAV/UDESC, 11 a 13 abr. 2018. v. 1. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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18. | | ANDRADE NETO, R. de C.; RIBEIRO, A. M. A. de S.; FREITAS, C. I. A. de; LESSA, L. S.; ALECIO, M. R.; FREITAS, J. R. de. Diferentes portaenxertos e épocas de avaliação sobre o desenvolvimento da Lima Ácida 'Tahiti' cultivada nas condições de Capixaba - Acre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. p. 3311-3314. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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19. | | RIBEIRO, A. M. A. de S.; FREITAS, C. I. A. de; ANDRADE NETO, R. de C.; OLIVEIRA, M. S. de; LESSA, L. S.; NEGREIROS, J. R. da S. Características físico-químicas de frutos de laranjeira aquiri combinada com porta-enxertos nas condições do Acre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 22., 2012, Bento Gonçalves. Anais... Bento Gonçalves: SBF, 2012. p. 2906-2909. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
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20. | | KLESENER, D. F.; SANTOS, R. S. S. dos; BOFF, M. I. C.; RIBEIRO, A. M. A. de S.; MARCHIORETTO, L. R.; AMARAL, L. O. Diagnóstico de adultos de Drosophila suzukii e Zaprionus sp. em duas regiões produtoras de morango do Rio Grande do Sul. In: SEMINÁRIO NACIONAL SOBRE FRUTICULTURA DE CLIMA TEMPERADO, 13., 2018. Resumos... São Joaquim, SC: SENAFRUT, 12 a 14 de junho, 2018. p. 99. Agropecuária catarinense, v. 31, n. 2, mai./ago. 2018. Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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Registros recuperados : 21 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agrobiologia. Para informações adicionais entre em contato com cnpab.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrobiologia. |
Data corrente: |
09/11/2021 |
Data da última atualização: |
09/11/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
CASAGRANDE, D. R.; HOMEM, B. G. C.; BODDEY, R. M. |
Afiliação: |
DANIEL RUME CASAGRANDE, UFLA; RUNO G. C., UFLA; ROBERT MICHAEL BODDEY, CNPAB. |
Título: |
Forage legumes in Tropical Regions: recent advances and future challenges. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 24., INTERNATIONAL RANGELAND CONGRESS, 11., 2020, Kenya. Sustainable use of grassland and rangeland resources for improved livelihoods. Proceedings... Kenya: Kenya Agricultural and Livestock Research Organization, 2021. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Nitrogen input in tropical pastures increases forage and animal productivity. Forage legumes can fix atmospheric nitrogen and are the most economical way to add this nutrient to the soil. Our objective was to report the benefits of forage legumes in tropical pastures and possible strategies to implement different forage legumes. In tropical conditions, such as in Brazil, the use of forage legumes is still scarce. Even with low legume adoption on tropical pastures, forage legumes can provide ecosystem services. Increased animal productivity is the first ecosystem service provided by these legumes, mainly due to the addition of nitrogen that is typically the most limiting nutrient on tropical soils and yet the most important driver of plant growth and development. Legumes also provide an opportunity to increase nitrogen cycling in grassland, reducing grassland degradation. Pastures that include legumes have greater litter quality than grass monocultures, increasing soil organic matter at a faster rate. Legumes improve diet nutritive value and animal performance, resulting in reduced enteric methane emissions per unit of animal product. Additionally, legumes are generally associated with lower nitrous oxide emissions than N-fertilized grass swards and reduce the carbon footprint from the system due to nitrogen manufacture, transport, storage, and application. However, the greatest challenge in tropical pastures is to increase the adoption of forage legumes. It is necessary to understand the role of different legumes in the pasture environment. Some legumes have high herbage accumulation and biological nitrogen fixation potential, but they have low canopy stability; nonetheless, they could be used on short-lived pastures as well as integrated crop-livestock systems. When the objective is to achieve grass-legume stability in mixed pastures, it is necessary to use clonal propagation legumes and provide appropriate defoliation management to minimize light competition among plant communities. MenosNitrogen input in tropical pastures increases forage and animal productivity. Forage legumes can fix atmospheric nitrogen and are the most economical way to add this nutrient to the soil. Our objective was to report the benefits of forage legumes in tropical pastures and possible strategies to implement different forage legumes. In tropical conditions, such as in Brazil, the use of forage legumes is still scarce. Even with low legume adoption on tropical pastures, forage legumes can provide ecosystem services. Increased animal productivity is the first ecosystem service provided by these legumes, mainly due to the addition of nitrogen that is typically the most limiting nutrient on tropical soils and yet the most important driver of plant growth and development. Legumes also provide an opportunity to increase nitrogen cycling in grassland, reducing grassland degradation. Pastures that include legumes have greater litter quality than grass monocultures, increasing soil organic matter at a faster rate. Legumes improve diet nutritive value and animal performance, resulting in reduced enteric methane emissions per unit of animal product. Additionally, legumes are generally associated with lower nitrous oxide emissions than N-fertilized grass swards and reduce the carbon footprint from the system due to nitrogen manufacture, transport, storage, and application. However, the greatest challenge in tropical pastures is to increase the adoption of forage legumes. It is necessary to u... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Management targets; Warm season legume. |
Thesagro: |
Brachiaria sp. |
Thesaurus NAL: |
Arachis pintoi; Beef cattle. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02800nam a2200193 a 4500 001 2135931 005 2021-11-09 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCASAGRANDE, D. R. 245 $aForage legumes in Tropical Regions$brecent advances and future challenges.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL GRASSLAND CONGRESS, 24., INTERNATIONAL RANGELAND CONGRESS, 11., 2020, Kenya. Sustainable use of grassland and rangeland resources for improved livelihoods. Proceedings... Kenya: Kenya Agricultural and Livestock Research Organization$c2021 520 $aNitrogen input in tropical pastures increases forage and animal productivity. Forage legumes can fix atmospheric nitrogen and are the most economical way to add this nutrient to the soil. Our objective was to report the benefits of forage legumes in tropical pastures and possible strategies to implement different forage legumes. In tropical conditions, such as in Brazil, the use of forage legumes is still scarce. Even with low legume adoption on tropical pastures, forage legumes can provide ecosystem services. Increased animal productivity is the first ecosystem service provided by these legumes, mainly due to the addition of nitrogen that is typically the most limiting nutrient on tropical soils and yet the most important driver of plant growth and development. Legumes also provide an opportunity to increase nitrogen cycling in grassland, reducing grassland degradation. Pastures that include legumes have greater litter quality than grass monocultures, increasing soil organic matter at a faster rate. Legumes improve diet nutritive value and animal performance, resulting in reduced enteric methane emissions per unit of animal product. Additionally, legumes are generally associated with lower nitrous oxide emissions than N-fertilized grass swards and reduce the carbon footprint from the system due to nitrogen manufacture, transport, storage, and application. However, the greatest challenge in tropical pastures is to increase the adoption of forage legumes. It is necessary to understand the role of different legumes in the pasture environment. Some legumes have high herbage accumulation and biological nitrogen fixation potential, but they have low canopy stability; nonetheless, they could be used on short-lived pastures as well as integrated crop-livestock systems. When the objective is to achieve grass-legume stability in mixed pastures, it is necessary to use clonal propagation legumes and provide appropriate defoliation management to minimize light competition among plant communities. 650 $aArachis pintoi 650 $aBeef cattle 650 $aBrachiaria sp 653 $aManagement targets 653 $aWarm season legume 700 1 $aHOMEM, B. G. C. 700 1 $aBODDEY, R. M.
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Embrapa Agrobiologia (CNPAB) |
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